ПЕРЕЛІК ДИСЦИПЛІН:
  • Адміністративне право
  • Арбітражний процес
  • Архітектура
  • Астрологія
  • Астрономія
  • Банківська справа
  • Безпека життєдіяльності
  • Біографії
  • Біологія
  • Біологія і хімія
  • Ботаніка та сільське гос-во
  • Бухгалтерський облік і аудит
  • Валютні відносини
  • Ветеринарія
  • Військова кафедра
  • Географія
  • Геодезія
  • Геологія
  • Етика
  • Держава і право
  • Цивільне право і процес
  • Діловодство
  • Гроші та кредит
  • Природничі науки
  • Журналістика
  • Екологія
  • Видавнича справа та поліграфія
  • Інвестиції
  • Іноземна мова
  • Інформатика
  • Інформатика, програмування
  • Історичні особистості
  • Історія
  • Історія техніки
  • Кибернетика
  • Комунікації і зв'язок
  • Комп'ютерні науки
  • Косметологія
  • Короткий зміст творів
  • Криміналістика
  • Кримінологія
  • Криптология
  • Кулінарія
  • Культура і мистецтво
  • Культурологія
  • Російська література
  • Література і російська мова
  • Логіка
  • Логістика
  • Маркетинг
  • Математика
  • Медицина, здоров'я
  • Медичні науки
  • Міжнародне публічне право
  • Міжнародне приватне право
  • Міжнародні відносини
  • Менеджмент
  • Металургія
  • Москвоведение
  • Мовознавство
  • Музика
  • Муніципальне право
  • Податки, оподаткування
  •  
    Бесплатные рефераты
     

     

     

     

     

     

         
     
    Public Relations
         

     

    Журналістика
    Тема 1. Відносини із засобами масової інформації.

    Питання 1.
    Що таке прес-центр?
    а) Головний цех підприємства галузі машинобудування для виробництва пресів.
    б) Центральний приміщення будь-якого газетного видавництва.
    в) Орган компанії, що існує для надання сприяння пресі, розміри і структура якого залежать від обсягу можливих потреб в його послугах.
    Відповідь: в).

    Питання 2.
    Що таке прес-реліз?
    а) Інформаційне повідомлення; найбільш поширений спосіб передачі інформації пресі.
    б) Відділ підприємства галузі машинобудування, що відповідає за реалізацію пресів.
    в) Зона, в яку не допускаються журналісти.
    Відповідь: а).

    Питання 3.
    Журфікси - це
    а) хабар журналістові для подачі неправдивої інформації у пресі;
    б) фіксована оплата однієї опублікованій в якому-небудь журналі статті;
    в) фіксований день зустрічі з представниками преси якоїсь організації або групи організацій для спілкування та розгляду в неформальній обстановці групи питань?
    Відповідь: в).

    Тема 2. Презентації.

    Питання 1.
    Презентація - це
    а) організація банкетних заходів у Палаті Представників;
    б) спеціальне шоу для демонстрації нових виробів та інших нововведень;
    в) ряд заходів щодо проведення виборів президента будь-якої кампанії або організації?
    Відповідь: б).

    Питання 2.
    Чим відрізняється презентація від виставки?
    а) На презентаціях, на відміну від виставок, заборонено вживання спиртних напоїв.
    б) Ці поняття є взаємозамінними; вони рівносильні за значенням.
    в) На виставці експонуються будь-які вироби, а презентація проводиться з метою ознайомлення споживачів з новітньою продукцією і будь-якими іншими нововведеннями.
    Відповідь: в).

    Питання 3.
    Трейнінг - це
    а) розклад черговості проходження вантажних складів по залізницях;
    б) послуги з підвищення кваліфікації менеджерів та персоналу, які здійснюються у формі активних методів навчання (ділові ігри, побудовані на проведення пробних конференцій, презентацій, аналізі різних ситуацій і т.д.);
    в) оплата за транспортування продукції?
    Відповідь: б).


    Тема 3. RACE.

    Питання 1.
    RACE - це
    а) соціальне протягом, головною метою якого є досягнення знищення расової дискримінації;
    б) назва програми діяльності PR, утворене з початкових букв чотирьох її складових:
    R - research,
    A - action,
    C - communication,
    E - evaluation;
    в) назва організації, що відповідає за проведення гонок "Формула - 3" на території Москви та Московської області?
    Відповідь: б).

    Питання 2.
    На який період часу розробляється програма RACE?
    а) На 5 - 6 років.
    б) На весь час функціонування PR - компаній.
    в) Не більше ніж на 1 рік.
    Відповідь: в).

    Питання 3.
    Кетч - це
    а) сленгове назва кетчупу та інших соусів на томатної основі;
    б) переманювання журналістів з одного видавництва в інше шляхом пропозиції більш високої оплати праці;
    в) яскравий рекламне гасло, метою якого є привернення уваги покупців?
    Відповідь: в).


    Тема 4. PR на практиці.

    4.1 Комерція і промисловість.

    Питання 1.
    Спонсорство - це
    а) один з видів підприємницької діяльності, основна мета якого полягає в діях на благо як самого підприємця, так і одержувача його допомоги;
    б) зміна величини попиту на ринку;
    в) мистецтво ведення наукових суперечок, дискусій?
    Відповідь: а).

    Питання 2.
    Маркетинг - це
    а) інкрустація по дереву;
    б) комплекс заходів в галузі досліджень торговельно-збутової діяльності підприємства з вивчення всіх факторів, які впливають на процес виробництва та просування товарів і послуг від виробника до споживача;
    в) розмітка розмежувальних смуг на дорогах?
    Відповідь: б).

    Питання 3.
    Явні витрати фірми - це
    а) витрати фірми на оплату використовуваних факторів виробництва (природних ресурсів, праці, капіталу, підприємницької спроможності), що не є власністю фірми;
    б) фінансові кошти фірми, спрямовані на сплату податків;
    в) прибуток від реалізації продукції фірми?
    Відповідь: а).

    4.2 Уряд.

    Питання 1.
    У структурі урядової служби PR відділ брифінгу є четвертим відділом. Чим він займається?
    а) Робота цього відділу в основному зосереджена на створенні кінофільмів, підготовки комерційних плакатів, афіш, рекламних брошур та інших матеріалів.
    б) Відділ займається збором інформації про діяльність служби в цілому та її передачею в розпорядження прес-відділу, відділу реклами та Центрального управління інформації для розповсюдження за кордоном.
    в) Відповідає за проведення прес-конференцій.
    Відповідь: б).

    Питання 2.
    Лобіювання - це
    а) послуги по взаємодії з державними органами з метою створення оптимальних умов для діяльності фірми;
    б) оборонне дію при нападі, що полягає в нанесенні противнику серії ударів в лоб;
    в) медична операція, пов'язана з видаленням злоякісних пухлин у тім'яної області, що вимагає хірургічного втручання?
    Відповідь: а).

    Питання 3.
    Що означає субсидування?
    а) Адміністративний засіб заохочення діяльності будь-якої організації державою.
    б) Заходи щодо збору коштів, які здійснюються в рамках програми RACE, для проведення виборчих кампаній.
    в) Надання фінансової допомоги від урядових органів і місцевої влади.
    Відповідь: в).

    4.3 Некомерційні сфери.

    Питання 1.
    Яка з перерахованих нижче організацій відноситься до некомерційних:
    а) приватна школа;
    б) приватна туристична агенція;
    в) міська лікарня?
    Відповідь: в).

    Питання 2.
    До якої сфери застосування діяльності PR на практиці відносяться заходи зі збору коштів на потреби охорони здоров'я, управління добровольчими організаціями:
    а) до некомерційній сфері;
    б) до сфери комерції та промисловості;
    в) до сфери взаємин з урядом?
    Відповідь: а).

    Питання 3.
    Яка країна першою визнала виняткову важливість інтересів та прав споживачів:
    а) США;
    б) Великобританія;
    в) Японія?
    Відповідь: а).




         
     
         
    Реферат Банк
     
    Рефераты
     
    Бесплатные рефераты
     

     

     

     

     

     

     

     
     
     
      Все права защищены. Reff.net.ua - українські реферати !