ПЕРЕЛІК ДИСЦИПЛІН:
  • Адміністративне право
  • Арбітражний процес
  • Архітектура
  • Астрологія
  • Астрономія
  • Банківська справа
  • Безпека життєдіяльності
  • Біографії
  • Біологія
  • Біологія і хімія
  • Ботаніка та сільське гос-во
  • Бухгалтерський облік і аудит
  • Валютні відносини
  • Ветеринарія
  • Військова кафедра
  • Географія
  • Геодезія
  • Геологія
  • Етика
  • Держава і право
  • Цивільне право і процес
  • Діловодство
  • Гроші та кредит
  • Природничі науки
  • Журналістика
  • Екологія
  • Видавнича справа та поліграфія
  • Інвестиції
  • Іноземна мова
  • Інформатика
  • Інформатика, програмування
  • Історичні особистості
  • Історія
  • Історія техніки
  • Кибернетика
  • Комунікації і зв'язок
  • Комп'ютерні науки
  • Косметологія
  • Короткий зміст творів
  • Криміналістика
  • Кримінологія
  • Криптология
  • Кулінарія
  • Культура і мистецтво
  • Культурологія
  • Російська література
  • Література і російська мова
  • Логіка
  • Логістика
  • Маркетинг
  • Математика
  • Медицина, здоров'я
  • Медичні науки
  • Міжнародне публічне право
  • Міжнародне приватне право
  • Міжнародні відносини
  • Менеджмент
  • Металургія
  • Москвоведение
  • Мовознавство
  • Музика
  • Муніципальне право
  • Податки, оподаткування
  •  
    Бесплатные рефераты
     

     

     

     

     

     

         
     
    До узагальнення сучасних даних з екології та біології борсука
         

     

    Екологія
    Ключові слова. Борсук (Meles Meles)

    Досліджувалося просторова екологія, сучасний стан чисельності, кормовий раціон в залежності від місця проживання, плодоввітость і виведення потомства борсука (Meles Meles).
    Провели огляд кормового раціону борсука в різних місцях поселення і в різний час сезону. Виявили, що врожайність впливає на різноманітність кормової бази.
    Дослідження чисельності борсука показали, що з кожним роком вона зменшується. У зв'язку з цим у багатьох країнах борсук був занесений до Червоної книги.

    Зміст
    Введення
    Огляд літератури

    1. Просторова екологія, біотопіческое розподіл борсука; структура нори і їх зміст
    2. Сучасний стан чисельності
    2.1 Облік
    2.2 Фактори, що впливають на плідність, виживання потомства; конкуренція; хвороби; загибель на дорогах
    3. Кормовий раціон у різних місцях поселення і в різний час сезону
    3.1 Методи визначення типу їжі
    3.2 Кормовий спектр
    4. Плодючість, виведення потомства
    5. Заощаджуючий режим
    Висновок
    Список літератури

    Введення

    Барсук відноситься до ряду Хижі - Carnivora (Fissipedia), сімейству Куницеві - Mustelidae. Він є одним з найбільших представників цього сімейства. Поширений борсук по всій Європі на північ до північної Карелії, а в Сибіру - до Сургута, зустрічається також на Кавказі, в Закавказзі, в Криму, в Середньої, Центральної та Східної Азії, на Далекому Сході доходить на північ до Миколаївська-на-Амурі; на Сахаліні не водиться. Найбільш численний борсук у середньо лісосмузі, в лісостепу і в горах. Так у Воронезькій області представлений підвидом Meles Meles - борсук звичайний або європейський. Це незграбний, присадкуватий звір, що досягає довжини тіла 90см та маси 30кг. На ногах є довгі, злегка зігнуті кігті, пристосовані в основному для риття нір і деяких інших робіт; стопи ноги голі, хвіст короткий. Довга груба шерсть сірого або буро-сірого кольору з сріблястим відтінком, з боків голови розташовуються чорні або чорно-бурі смуги. Зустрічається повсюдно, але основними місцями проживання борсука є лісові масиви, де знаходить найбільш надійні захисні умови, рясний і різноманітний корм, при цьому приуроченості звіра до певних асоціаціям лісу не спостерігається. Рідше він заселяє байрачні ліси, що займають невелику площу і навіть степові балки, логу, яри.
    Нори борсуків зазвичай розташовуються в сухих ділянках лісу з легкими, найчастіше піщаним грунтом і глибоким рівнем залягання вод підгрунтя. При цьому спостерігається тяжіння до околиць і до районів, що примикають до заплавах річок, тобто до місць, де багатша кормова база. У деяких випадках звір селиться в безпосередній близькості від людини. Займаючи одне і теж місце протягом багатьох років, борсук створює під землею цілий лабіринт широких і глибоких ходів з численними вхідними отворами, отнорков, тупиками і гніздових камерах, що використовуються нерідко й іншими звірами:
    лисицями, єнотовидні собаки і т.п. Нори утримуватися в чистоті, щорічно підновлялася, мають вентиляцію. У них борсук проводить значну частину життя, тому що в більшості районів (крім Закавказзя і частково в Криму) протягом 5-7 зимових місяців перебуває в зимовому сні, в який він занурюється в другій декаді листопада (середня дата - 20 листопада). У разі настання відлиги він пробуджується ненадовго серед зими. Влітку борсук лише зрідка виходить вдень погрітися на сонці, але при настанні сутінків борсук залишає нору і блукає по лісі в пошуках їжі. [1,2,3]
     Проблеми: Розширення зон рекреації призводить до негативного впливу на життя тварини (кидає обжиті нори, змінює кормові ділянки і спектр кормів).
    У районі Бредфорд (західний Йоркшир) вивчалася збереження поселень (містечок) борсуків (Meles meles) залежно від місця розташування. У 1985-1986 і в 1992-1993 рр.. перевірено 38 поселень розташованих в різних умовах. Виявлено, що 18 (47,4%) містечок були порушені людиною і виявилися нежитловими. Більшість з них знаходилися на відстані
         
     
         
    Реферат Банк
     
    Рефераты
     
    Бесплатные рефераты
     

     

     

     

     

     

     

     
     
     
      Все права защищены. Reff.net.ua - українські реферати !