ПЕРЕЛІК ДИСЦИПЛІН:
  • Адміністративне право
  • Арбітражний процес
  • Архітектура
  • Астрологія
  • Астрономія
  • Банківська справа
  • Безпека життєдіяльності
  • Біографії
  • Біологія
  • Біологія і хімія
  • Ботаніка та сільське гос-во
  • Бухгалтерський облік і аудит
  • Валютні відносини
  • Ветеринарія
  • Військова кафедра
  • Географія
  • Геодезія
  • Геологія
  • Етика
  • Держава і право
  • Цивільне право і процес
  • Діловодство
  • Гроші та кредит
  • Природничі науки
  • Журналістика
  • Екологія
  • Видавнича справа та поліграфія
  • Інвестиції
  • Іноземна мова
  • Інформатика
  • Інформатика, програмування
  • Юрист по наследству
  • Історичні особистості
  • Історія
  • Історія техніки
  • Кибернетика
  • Комунікації і зв'язок
  • Комп'ютерні науки
  • Косметологія
  • Короткий зміст творів
  • Криміналістика
  • Кримінологія
  • Криптология
  • Кулінарія
  • Культура і мистецтво
  • Культурологія
  • Російська література
  • Література і російська мова
  • Логіка
  • Логістика
  • Маркетинг
  • Математика
  • Медицина, здоров'я
  • Медичні науки
  • Міжнародне публічне право
  • Міжнародне приватне право
  • Міжнародні відносини
  • Менеджмент
  • Металургія
  • Москвоведение
  • Мовознавство
  • Музика
  • Муніципальне право
  • Податки, оподаткування
  •  
    Бесплатные рефераты
     

     

     

     

     

     

         
     
    Аллан Кардек
         

     

    Біографії

    Аллан Кардек

    Allan Kardec. Псевдонім французького фізика Іполита Леона Дениса Рівайя

    3 жовтень 1804 - 31 березня 1869

    Засновник спіритизму (вживається також термін кардекізм [kardecism]) і пропагандист екстрасенсорної цілительства

    "Бог є всевисочайшая мудрість, перша причина всього існуючого.

    Без любові до Бога і любові до ближнього немає порятунку "

    Аллан Кардек Ріва (Аллан Кардек), син адвоката, народився в Ліоні (Франція) в 1804 році. До 1850 року він був практикуючим лікарем і письменником, але всі його інтереси були віддані поширенню спіритизму по всій Європі. Він брав участь у сеансах з двома доньками свого друга, але врешті-решт працював з Селін Яфет, колись Селін Бекю, професійної сомнамбул, лунатічкой.

    Під час цих чувань духи, що говорять через Яфет, відкрили Рівайю деякі його минулі життя, в яких він був відомий під іменами Аллан і Кардек. Автоматично записувані послання, отримані під час перебування в трансі, пояснювалися обов'язковістю перевтілень, реінкарнацій. Духи також вмовили Рівайя, нині Кардек, описати ці свідоцтва в "Книзі Духів", яка і вийшла в 1856 році.

    В 1857 переглянута і виправлена версія книги стала керівництвом для філософії спіритизму, витримавши більш 20 видань. Спираючись на повідомлення духів, Кардек вивів спіритизм за кордону продовження життя після смерті. Він проголосив, що низка перевтілень, що проходить через багато життів, необхідна для того, щоб добитися духовного прогресу і краще розуміти і зціляти сучасні страждання, - особливо епілепсію, шизофренію та роздвоєння особистості - більшість з яких викликані впливом минулих втілень.

    Підсумовуючи, Кардек - він описував все це скоріше як позбавлений уяви, холодний і логічний резонера, - визнає спілкування з духами, заснованим на вірі, і відкидає необхідність фізичного виявлення духів і досвідченого докази. На сторінках щомісячного журналу "спіритичні огляд", який він створив, і виступаючи в "Товаристві вивчення психології", де він був президентом, Кардек активно заперечував спосіб дослідження психіки, що переважає в Англії та США.

    Продовжуючи успіх "Книги Духів", Кардек публікує в 1864 році "Книгу Медіумів ", у тому ж 1864" Духовна пояснення Євангелія ", в 1865 "Небеса і пекло"; в 1867 році виходить "Книга Буття", а незабаром - "Експериментальний спіритизм та філософія спірітуаліста". У 1881 його перекладач на англійську Анн Блеквелл опублікувала тритомник "Чотири Євангелія" - роботу, в якій описано, як надалі тлумачилися релігійна філософія Кардек.

    Незадовго до своєї смерті в 1869 році Кардек організував "Об'єднану акціонерну Компанію з продовження робіт Аллана Кардек "з правом купувати і продавати акції, приймати пожертвування і спадщини, а також продовжувати видання "спіритичні огляду".

    Європейський спіритизм, поступово згасає з відходом Аллана Кардек, змінився спіритуалізмом і застосуванням фізичних феноменів. Кардекізм зберіг потенційні сили в Бразилії, однак Кардекістскіе цілющі центри працюють там разом зі звичайними лікарнями. Багато бразильці, будучи католиками, все ще вимагають для себе дару "спілкування з духами".

    Енциклопедія привидів і духів

    Короткий виклад учення духів

    Аллан Кардек - "спіритизм у найпростішому своєму виразі "

    1. Бог є всевисочайшая мудрість, перша причина всього існуючого. Бог предвечен, єдиний, невеществен, непорушний, всемогутній, правосуддя і благ. Досконалості Його повинні бути безмежні: припустити в Ньому хоча найменший недосконалість неможливо, Він не був би тоді Богом.

    2. Бог створив речовину, що складає світи, Він створив також і розумні істоти, названі нами духами; їм доручено керувати речовими світами по незмінним законам творіння, і вони за своєю природою здатні до вдосконалення, що наближає їх до Божества.

    3. Дух у власному значенні є розумне початок: його внутрішнє єство нам невідомо: для нас він невеществен, тому що не має ніякої схожості з тим, що ми називає речовиною.

    4. Духи суть індивідуальні істоти; мають ефірну оболонку, невагому, що називається «періспрітом», рід газоподібного тіла, першообраз форми людини. Вони населяють космічний простір, носяться в ньому з швидкістю блискавки і складають невидимий світ.

    5. Початок і образ створення духів нам невідомі, ми знаємо тільки, що вони створені простодушним та недосвідченими, тобто без знання добра і зла, але з одно для цього здатністю, бо справедливий, справедливий Бог не міг би звільнити одних від праці, поклавши його на інших, щоб ті доходили до досконалості. Спочатку вони знаходяться як би в дитинстві, без власної волі і без повної свідомості свого існування.

    6. Тому що вільна воля духів розвивається одночасно з поняттям, то Бог сказав їм: «Всі ви можете досягти найвищого блаженства, коли придбанням ті пізнання, вам бракує, і виконаєте працю, які Я на вас покладений. Трудіться, щоб встигнути, ось ваша мета: ви її досягнете, дотримуючись законів, відбиті Мною у вашій совісті. "Обдаровані вільною волею, одні обирають найкоротший шлях, тобто шлях добра, інші - самий довгий, то є шлях зла.

    7. Бог не створив зла, Він встановив закони, і ці закони завжди виконані доброти, бо Він: виконуючи їх у точності, можна бути зовсім щасливим, але парфуми, маючи свободу волі, не завжди їх дотримуються, і зло було наслідком їх непокори. І так можна сказати, що все, що Згідно з законом Божим, є добро, а зло - все те, що противиться цьому закону. .

    8. Духи як знаряддя Божественного всемогутності, беруть на час речовинну оболонку, щоб брати участь у великій справі речових світів. Вправляючи себе в працю, якого вимагає їх тілесне існування, вони вдосконалюють свої розумові здібності і, виконуючи таким чином закон Божественний, набувають гідності, які повинні довести їх до вічного щастя.

    9. У своєму початку втілення не було покладено на духу як покарання або спокутування: воно необхрдімо для його розвитку і для виконання Божественних приречень, всі повинні йому піддатися, яким би не був шлях, ними обраний, шлях добра чи зла; різниця лише в тому, що йдуть по доброму шляху просуваються швидше та за умов менш важких швидше досягають мети.

    10. Втілені духи складають людство, що населяють не одну тільки нашу планету, а й усі світи, розсіяні в просторі.

    11. Душа людини є втілений дух. Щоб сприяти йому у виконанні його уроку, Бог підкорив його влади тварин, яких інстинкт і звички пристосовані до його потреб.

    12 Дух досягає удосконалення власним своєю працею: не будучи в стані буде один тілесного існування придбати все моральні та розумові якості, належні довести його до мети, він їх набуває через послідовність існувань і під час кожного з них робить кілька кроків вперед на шляху успіху.

    13. У всякому тілесному існуванні дух повинен виконати урок, розмірний з його розвитком, чим він важче, тим більше оцінюється. Таким чином, каж ДОЕ нове існування є нове випробування, що наближає його до мети. Число цих існувань невизначено. Від волі духу залежить скоротити їх, посилено працюючи над своїм моральним удосконаленням: точно так, як залежить від волі працівника і його старанності скоротити число днів, потрібних для закінчення його роботи.

    14. Коли існування було проведено погано, воно залишається без користі для духу, вимушено почати його знову за умов більш-менш складних, в міру його недбальство чи поганий волі; так само точно буває в житті: можна бути примушені виконати на другий день те, чого не зробили напередодні.

    15. Життя духовна є нормальне життя духу: вона вічна; життя тілесна швидкоплинна і короткочасна: вона одну мить вічності.

    16. У проміжку часу цих тілесних існувань дух блукає. Поневіряння не має певного часу в цьому стані дух буває щасливий, або нещасний, дивлячись по доброму або поганому вжив ленію його останнього існування: він вивчає причини, прискорити або сповільнити його успіх, і вирішується зробити для майбутнього свого існування такі випробування, які, на його думку, можуть більше за інших сприяти його успіху: але іноді він помиляється або падає, не виконавши як людина того, на що він зважився як дух.

    17. Грішний дух покараний у світі духів моральними стражданнями, а в тілесного життя фізичними муками. Його скорботи суть наслідки його погрешітельності, то є порушення закону Божого; так що вони служать разом очищенням минулого і випробуванням для майбутнього: таким чином, людина горда може зазнавати існуванню приниження, тиран стати рабом, а дурний багач жебраком.

    18. Є світи, пристосовані до різних ступенях преуспеянія духів і де умови тілесного їх існування бувають різні. Дух, менш встиг, приймає тіло грубіше і речові, але в міру свого очищення він переходить у світи морально і фізично вищі. Земляни перший і не останній з них, але цей світ один з найбільш відсталих.

    19. Духи грішні втілюються у світах менш встигли, де і очищаються від своїх похибок через скорботи речової життя. Ці світи для них справжні чистилища, але в їх влади від них звільнитися старанням про моральне своєму удосконалення. Земля є один з цих світів.

    20. Бог, будучи правосуддя і благ, не засуджує тварюк Своїх на вічні покарання за тимчасові їх похибки; Він представляє їм кожного часу засіб до преуспеянію і виправлення зла, що вони могли зробити. Бог прощає, але вимагає каяття, ис правління і повернення на добро, так що продовження ня покарання розміряється зі стійкістю духу у злі; отже, кара була б вічна для того, хто би постійно залишався на поганому шляху: але лише тільки слабке світло каяття осяє серце грішника, Бог простягає до нього милосердя. Отже, вічність мук має брати у відносному, а не в Безу немов сенсі.

    21. При втіленні своєму духи приносять з собою все набуте ними у своїх попередніх існування; ось причина, по якій люди мають інстинктивно особливі здібності, гарні чи погані схильності, що здаються вродженими. Погані природні схильності суть залишки недосконалостей духу, який від них не зовсім ще звільнився: це ознаки колишніх його недоліків і первородний гріх в істинному його значенні. При будь-якому існування він повинен очищатися від деяких з своїх недосконалостей.

    22 Забуття колишніх існувань є добро Боже. Бог з своєї доброти побажав позбавити людину від спогадів, все частіше неприємних. У всякому новому існування людина буває тим, чим він сам себе зробив: це є нове для нього початок, він знає свої справжні недоліки: знає, що вони слідства попередніх, з чого він може зробити висновок, що саме він зробив поганого, і цього йому достатньо, щоб з користю працювати для свого виправлення. Якщо він мав колись недоліки, яких він нині не має, йому більше немає потреби ними займатися, досить з нього і справжніх.

    23. Якщо припустити, що душа не жила раніше, отже, вона сотворена разом з тілом; то, за цим припущенням, вона не може мати ніякого відношення з тими, які їй передували. Тепер постає питання, яким чином Бог, при своєму правосудді та доброти, міг покласти на неї відповідальність за провину батька роду людського, караючи за первородний гріх, нею не досконалий, Говорячи, навпаки, що, відроджуючись, вона приносить із собою зародок недосконалостей своїх колишніх існувань; що в нинішньому існування вона піддається наслідків колишніх похибок, можна логічно пояснити первородний гріх тим, що кожен може зрозуміти і визнати, бо душа відповідає тільки за свої власні справи.

    24. Різноманітність вроджених здібностей, як моральних, так і розумових, доводить, що душа жила раніше: якщо б вона була створена разом з цим тілом, це не було б згідно з добротою Творця, якому не властиво одних встигли зробити більше, ніж інших. Чому люди бувають дикі і освічені, добрі й злі, дурні й розумні? Всі висловлюється тим, що одні жили більше за інших і більше придбали.

    25. Якби даний існування було єдиним і долженствовало вирішити навіки майбутню долю душі, яка була б доля вмираючих немовлят? Не зробивши ні добра, ані зла, вони не заслуговують ні нагороди, ні покарання. Якщо, за словами Христа, кожен буде винагороджуємо в міру своїх справ, то вони, не маючи права на досконале щастя ангелів, не заслужили також і того, щоб бути його позбавленими. Скажіть же, що вони можуть в іншому існування виконати те, чого не могли зробити у тому, що було для них скорочено, і тоді не буде більше винятків.

    26. З цієї ж причини, яка була б доля кретинів і недоумкуватих? Не маючи ніякого свідомості добра і зла, вони не мають і жодної відповідальності за свої справи. Бог чи був би справедливий, і милостивий, створивши шалені душі для того тільки, щоб їх засудити на життя тяжке і без будь-якого винагороди? Визнайте ж, навпаки, що душа кретина і божевільного є дух, що знаходиться під покаранням у тілі, нездатну передати його думку, в якому він, як силач, пов'язаний ланцюгами, і тоді все буде згідно з Божьею справедливістю.

    27. У цих послідовних втіленнях дух, очистившись мало-помалу від своїх пороків і довершили через працю, досягає кінця своїх тілесних існувань; тоді він зараховується до рангу чистих духів або ангелів н нагороджується вічним спогляданням Бога і повним блаженством.

    28. Поки люди знаходяться на Землі для свого очищення, Бог, як добрий батько, не залишив їх самих без путівників. Перш за все вони мають своїх духів-заступників, або ангелів-охоронців, що спостерігають за ними і намагаються направити їх на добру путь; крім того, їм надсилаються духи, яким дається особливе доручення на Землі, парфуми вищого достоїнства, що втілюють час від часу між ними, щоб освітити їм дорогу своїми працями і посунути вперед людство. Хоча Бог відобразив Свій закон у совісті людей, але Він побажав висловити його ще ясніше; перш за все Він їм послав Мойсея, але закони Мойсея були пріноровлени до людей його часу; він їм говорив тільки про земне життя, про покарання та нагороди мирських. Потім з'явився Христос, щоб доповнити закон Мойсея вченням більш високим: про багатьох існування * духовного життя, покарання та нагороди моральних. Мойсей вів їх страхом, Христос любов'ю і добротою.

    29. Спіритизм, нині краще зрозумілий, додається для невіруючих очевидність до теорії: він доводить майбутнє життя явними фактами: він говорить зрозуміло і без двусмислія про те, про що Христос говорив притчами; він виясняв невизнані або хибно витлумачені істини: він відкриває існування невидимого світу, або світу духів, і присвячує людини в таїнства прийдешнього життя; він спростовує матеріалізм як обурення проти всемогутності Божого; нарешті, він установлять між людьми царство любові і взаємної обов'язки, царство, заповідане Христом. Мойсей зорав, Христос посіяв, спіритизм пожинає.

    30. Спіритизм не є світ новий, але світло, більше впливає на почуття, бо з усіх кінців Землі чується голос тих, які жили. Роблячи неясне очевидним, він знищує помилкові тлумачення і повинен з'єднати людей в одному вірувань, бо є тільки один Бог, і Його закони для всіх однакові, нарешті, він позначає еру часу, предвозвещенного Христом і пророками.

    31. Причина зла, нищівного людей на Землі, є гординя, себелюбство і всі погані пристрасті. Через зіткнення своїх вад люди робляться взаємно нещасними і караються один одним. Коли любов до ближнього і смиренність замінять себелюбство і гординю, тоді вони не намагатимуться шкодити один одному, вони будуть поважати право кожного, і тоді буде царювати між ними згоду і справедливість.

    32. Але яким чином знищити себелюбність і гординю, що здаються вродженими в серце людини? Себелюбність і гординя містяться в серці людини тому, що люди є духи, які взяли з початку поганий шлях і заслані для покарання на Землю, це їх первородний гріх, від якого багато хто ще не звільнилися. І сталося спіритизм Бог дегавкає останній призов до виконання закону, викладається Христом: закону любові і милосердя.

    33. Так як Земля досягла певного часу, до якого вона повинна зробитися житлом щастя і світу, то Бог не бажає, щоб втілені погані душі продовжували обурювати її і шкодили добрим: і так злі повинні зникнути. Вони підуть очищатися від своїх провин у світи менш встигли, де для свого удосконалення буде знову працювати в багатьох існування, ще більше нещасних і важких, ніж на Землі. У цих світах вони складуть нове покоління, більш освічений. Їх покарання буде полягати в тому, щоб сприяти за допомогою придбаних ними відомостей успіху відсталих істот, на них живуть. Вони перейдуть у кращий світ тільки тоді, коли цього заслужать, і таким чином посуватимуться вперед, доки не досягнуть досконалого очіщенія.Еслі Земля була для них чистилищем, ці світи будуть їх пеклом, з якого проте ж надія не назавжди вигнана.

    34. Тим часом як засуджена на вигнання покоління буде швидко зникати, з'явиться нове, вірування якого будуть засновані на християнському спіритизму. Ми присутні при цій зміні, що передвіщає моральне відродження, на наближення якого вказується спіритизмом.

    Список літератури

    Для підготовки даної роботи були використані матеріали з сайту http://www.abc-people.com

         
     
         
    Реферат Банк
     
    Рефераты
     
    Бесплатные рефераты
     

     

     

     

     

     

     

     
     
     
      Все права защищены. Reff.net.ua - українські реферати ! DMCA.com Protection Status