ПЕРЕЛІК ДИСЦИПЛІН:
  • Адміністративне право
  • Арбітражний процес
  • Архітектура
  • Астрологія
  • Астрономія
  • Банківська справа
  • Безпека життєдіяльності
  • Біографії
  • Біологія
  • Біологія і хімія
  • Ботаніка та сільське гос-во
  • Бухгалтерський облік і аудит
  • Валютні відносини
  • Ветеринарія
  • Військова кафедра
  • Географія
  • Геодезія
  • Геологія
  • Етика
  • Держава і право
  • Цивільне право і процес
  • Діловодство
  • Гроші та кредит
  • Природничі науки
  • Журналістика
  • Екологія
  • Видавнича справа та поліграфія
  • Інвестиції
  • Іноземна мова
  • Інформатика
  • Інформатика, програмування
  • Історичні особистості
  • Історія
  • Історія техніки
  • Кибернетика
  • Комунікації і зв'язок
  • Комп'ютерні науки
  • Косметологія
  • Короткий зміст творів
  • Криміналістика
  • Кримінологія
  • Криптология
  • Кулінарія
  • Культура і мистецтво
  • Культурологія
  • Російська література
  • Література і російська мова
  • Логіка
  • Логістика
  • Маркетинг
  • Математика
  • Медицина, здоров'я
  • Медичні науки
  • Міжнародне публічне право
  • Міжнародне приватне право
  • Міжнародні відносини
  • Менеджмент
  • Металургія
  • Москвоведение
  • Мовознавство
  • Музика
  • Муніципальне право
  • Податки, оподаткування
  •  
    Бесплатные рефераты
     

     

     

     

     

     

         
     
    авдотка
         

     

    Біологія і хімія

    авдотка

    Burhinus oedicnemus

    Загін Сивкоподібні - Charadriiformes

    Родина Авдотковие - Burhinidae

    СТАТУС. Нечисленні види (II категорія)

    Ареал проживання

    Дуже рідкісний вид з швидко знижується чисельністю. Довжина крила 225-239 мм. Зона степів.

    Поширення. Населяє степові райони на північ до Камишина, Ілека, півдня Оренбурзькій обл. За межами Росії гніздиться в Казахстані. Раніше гніздилася на Куршської косі. Поза колишнього СРСР поширена в Західній Європі, Північній Африці, Південно-Західній та Південної Азії (1).

    заселяє відкриті простори степів і напівпустель, пустелі. Гніздиться в низинних місцях у солонцюватих і глинистої степах, в пісках барханних типу. Зимівлі розташовані в Африці і на півдні Аравійського півострова (1).

    Чисельність. Дані про чисельність відсутні. У 20 - 30-х рр.. відзначалася як звичайна птах між Уралом і Волгою (1).

    В останні 10 - 15 років в Калмикії і Казахстані відомі лише рідкісні поодинокі зустрічі кочівних авдоток (2). У пониззі Дону, Східному Приазов'ї, розливах рік Куми і Терека украй рідка, гніздування не доведено (3). У Саратовському Заволжя зрідка зустрічається в Пріерусланскіх пісках (4).

    лімітуючі фактори. Основна причина зниження чисельності - освоєння земель під оранку і сінокосіння, випасання худоби.

    Заходи охорони. Не розроблено. Необхідно збереження та відновлення гніздових стацій.

    Список літератури

    1. Гладков, 1951;

    2. Самородов (Для підготовки даної роботи були використані матеріали з сайталічн. повідомл.);

    3. Олейников і ін, 1973;

    4. Лебедєва, 1973. Укладач: Г. К. Іванов.

    Для підготовки даної роботи були використані матеріали з сайту http://nature.ok.ru/

         
     
         
    Реферат Банк
     
    Рефераты
     
    Бесплатные рефераты
     

     

     

     

     

     

     

     
     
     
      Все права защищены. Reff.net.ua - українські реферати !