ПЕРЕЛІК ДИСЦИПЛІН:
  • Адміністративне право
  • Арбітражний процес
  • Архітектура
  • Астрологія
  • Астрономія
  • Банківська справа
  • Безпека життєдіяльності
  • Біографії
  • Біологія
  • Біологія і хімія
  • Ботаніка та сільське гос-во
  • Бухгалтерський облік і аудит
  • Валютні відносини
  • Ветеринарія
  • Військова кафедра
  • Географія
  • Геодезія
  • Геологія
  • Етика
  • Держава і право
  • Цивільне право і процес
  • Діловодство
  • Гроші та кредит
  • Природничі науки
  • Журналістика
  • Екологія
  • Видавнича справа та поліграфія
  • Інвестиції
  • Іноземна мова
  • Інформатика
  • Інформатика, програмування
  • Історичні особистості
  • Історія
  • Історія техніки
  • Кибернетика
  • Комунікації і зв'язок
  • Комп'ютерні науки
  • Косметологія
  • Короткий зміст творів
  • Криміналістика
  • Кримінологія
  • Криптология
  • Кулінарія
  • Культура і мистецтво
  • Культурологія
  • Російська література
  • Література і російська мова
  • Логіка
  • Логістика
  • Маркетинг
  • Математика
  • Медицина, здоров'я
  • Медичні науки
  • Міжнародне публічне право
  • Міжнародне приватне право
  • Міжнародні відносини
  • Менеджмент
  • Металургія
  • Москвоведение
  • Мовознавство
  • Музика
  • Муніципальне право
  • Податки, оподаткування
  •  
    Бесплатные рефераты
     

     

     

     

     

     

         
     
    Алтайський улар
         

     

    Біологія і хімія

    Алтайський улар

    Tetraogallus altaicus

    Загін Курообрaзние - Galliformes

    Родина Фазанові - Phasianidae

    СТАТУС. Маловивчені види (IV категорія)

    Ареал проживання

    Рідкісний, маловивчений вид. Довжина крила 290-325 мм. Високогір'я Південного Сибіру.

    Поширення. У Росії мешкає на Алтаї, в межах Теректінского хребта, верхів'я р.. Катуні, У Чуйский горах, на Курайська, Чулишманском і Прітелецком хребтах гірської Шорії - У верхів'ях р.. Абакан. На схід проникає в Західний Саян, доходячи до Єнісею і по його правому березі до гирла р.. Ус. Гніздиться в Туве по хр. Танну-Ола, можливо заселяє Східно-Тувинської нагір'я (1).

    Поза Росії займає південний, південно-східний, Монгольська і Гобійський Алтай. Осілий вид.

    Місця проживання: альпійська і субальпійська зона гір (2000 м над ур. моря і вище); безлісні кам'янисті схили і розсипи, відокремлені один від одного перетинаннями рельєфу - лучними долинами, кам'янистими схилами, скелястими ущелинами. Окремі вершини гір, відокремлені один від одного великими суцільними масивами тайги, як правило, не заселяє. Віддає перевагу улар круті схили, де ділянки щебеню і альпійських лугів чергуються з обривистими виходами скель. Накопичується в місцях, де до кінця літа стаівает сніг, але зустрічається і біля кордону вічних снігів. При випадання снігу він спускається вниз, з'являючись у степових передгір'ях і у верхній узлісся (1).

    Чисельність. Дані про чисельність відсутні.

    лімітуючі фактори. Чи не з'ясовані. Негативний вплив робить браконьєрство і збільшення випасу худоби.

    Заходи охорони. Полювання в Росії заборонена. Охороняється у ряді заповідників і заказників Алтаю і Туви. Необхідно з'ясувати чисельність, вивчити місця розмноження. Посилення боротьби з браконьєрством, обмеження випасу худоби в місцях розмноження, створення мережі сезонних заказників, і яких слід заборонити випас худоби в гніздовий і птенцовий періоди, - основні заходи з охорони цього виду.

    Список літератури

    Карташов, 1952

    Для підготовки даної роботи були використані матеріали з сайту http://nature.ok.ru/

         
     
         
    Реферат Банк
     
    Рефераты
     
    Бесплатные рефераты
     

     

     

     

     

     

     

     
     
     
      Все права защищены. Reff.net.ua - українські реферати !