ПЕРЕЛІК ДИСЦИПЛІН:
  • Адміністративне право
  • Арбітражний процес
  • Архітектура
  • Астрологія
  • Астрономія
  • Банківська справа
  • Безпека життєдіяльності
  • Біографії
  • Біологія
  • Біологія і хімія
  • Ботаніка та сільське гос-во
  • Бухгалтерський облік і аудит
  • Валютні відносини
  • Ветеринарія
  • Військова кафедра
  • Географія
  • Геодезія
  • Геологія
  • Етика
  • Держава і право
  • Цивільне право і процес
  • Діловодство
  • Гроші та кредит
  • Природничі науки
  • Журналістика
  • Екологія
  • Видавнича справа та поліграфія
  • Інвестиції
  • Іноземна мова
  • Інформатика
  • Інформатика, програмування
  • Історичні особистості
  • Історія
  • Історія техніки
  • Кибернетика
  • Комунікації і зв'язок
  • Комп'ютерні науки
  • Косметологія
  • Короткий зміст творів
  • Криміналістика
  • Кримінологія
  • Криптология
  • Кулінарія
  • Культура і мистецтво
  • Культурологія
  • Російська література
  • Література і російська мова
  • Логіка
  • Логістика
  • Маркетинг
  • Математика
  • Медицина, здоров'я
  • Медичні науки
  • Міжнародне публічне право
  • Міжнародне приватне право
  • Міжнародні відносини
  • Менеджмент
  • Металургія
  • Москвоведение
  • Мовознавство
  • Музика
  • Муніципальне право
  • Податки, оподаткування
  •  
    Бесплатные рефераты
     

     

     

     

     

     

         
     
    Марабу
         

     

    Біологія і хімія

    Марабу

    Рід: Leptoptilus

    Птахи з роду марабу в розмірі варіює від 110 до 150 см, розмах крил становить від 210 до 250 см. Верхня частина тіла і крила у марабу чорні, нижня частина -- біла. Голова в марабу лиса, з великим і товстим дзьобом. Молоді птахи менше строкаті, ніж зрілі. На відміну від інших лелечих, марабу в польоті не витягують шию, а вигинають її подібно чаплям.

    Поведінка

    Марабу живуть великими колоніями і в'ють свої гнізда на деревах у вологих регіонах. У їх харчування входить падло, а також жаби, комахи, молоді пташенята, ящірки і гризуни.

    Розповсюдження

    Малий марабу (L. javanicus) і азіатський марабу (L. dubius) мешкають в Південній Азії, а африканський марабу (L. crumeniferus) зустрічається на південь від Сахари.

    Марабу старечим пушком на лисою голові, голою зморшкуватою шиєю, носом, сумовито вниз опущеним, - сутулий какой-то! - Являє сумний і безрадісний вид. У ябіру фігура більш войовнича.

    У марабу дзьоб - теж відмінна дубина, масивна і з досить гострим кінцем. Призначення його - крушити ребра трупах, пробивати животи мертвих тварин. Марабу - падалидік, на зразок гієни або грифа. Тому, щоб не бруднити перо, копаючись в-трупах, голова і шия у нього голі, лише легким пушком де-не-як прикриті. Кістки навіть великих копитних марабу ковтає цілком. А будь-якої падали і різної живої дрібниці з'їдає марабу щодня близько кілограма.

    В інших містах Індії, в Калькутті наприклад, марабу перш сиділи, як розповідають, на даху «майже кожного будинку», чекаючи чергових покидьків, кинутих на вулицю. В Азії та в Африці життя у марабу-санітарів теж корисна людей і до навколишньому середовищу ». Тим більш прикро, що в Африці гублять багатьох марабу ради пучка пір'я в хвості.

    «Їжею для них служать пацюки, миші, великі комахи, риби і навіть маленькі дитинчата крокодилів. Виявивши будь-де падло, марабу жадібно накидалися на неї і сміливо вступали в бій з шуліки і шакалами, завдаючи їм міцні удари великими дзьобами ...

    Марабу абсолютно не визнавав панування ручної левиці Бахіди. Одного разу, коли вона почала дратувати і торсати марабу, величезна птиця почала бити звіра потужним дзьобом. Левиця намагалася було чинити опір, але, не витримавши граду ударів, поспішила ретируватися »(Франц Фабіан).

    У африканського марабу спереду висить на шиї голий і довгий наріст - горловий мішок. Він, однак, не порожній і для чого потрібен, неясно. (Можливо, щоб важкий дзьоб було на що знизу обперти і не носити його, стомлюючи м'язи шиї, весь час на вазі.)

    Індійський аргалі-марабу носить на шиї таке ж «прикраса». Живе в Індії і далі на південний схід до Калімантан. Може бути, це той же вигляд, що і африканський.

    У Зондській марабу (Індія, Ява, Калімантан) горлового мішка немає, тому, напевно, що дзьоб більш тонкий і легше, але на голові «наліпка» - рогової щиток. Розмах крил у нього як у альбатроса. Більше, ніж у пелікана, - 3 метри 20 сантиметрів. Для сухопутних птахів, не морські, і це, мабуть, рекорд. Крила навіть найбільших орлів і кондорів коротше.

    Марабу (Leptoptilus crumeniferus) велика ваговита птах. При погляді на нього відразу звертає на себе увагу велика, позбавлена пір'я голова і величезний масивний дзьоб. У спокійно сидить птаха дзьоб звичайно лежить на своєрідній подушці, що представляє собою не вкритий пір'ям м'ясистий виступ шиї. Колір оперення у африканського марабу білий, але спина, крила і хвіст темно-сірі, чорнуватий. Довжина крила 70 см, дзьоба - 30 см, вага 5-6 кг. Марабу, або, як його нерідко називають за "урочисту", військового типу ходу, ад'ютант, широко розповсюджений у тропічній Африці. Свої величезні гнізда марабу влаштовує на деревах, наприклад на баобаба, іноді навіть у селищах. Нерідко гніздиться поруч з пеліканами, утворюючи змішані колонії. Годується марабу головним чином стервом, але при нагоді їсть жаб, ящірок, гризунів і комах, зокрема сарану. Часто цього птаха можна бачити паряться в повітрі, виглядає разом з грифами здобич. Ті, що зібралися на падло грифи ставляться до підлітає марабу з великим "повагою", тому що своїм потужним дзьобом марабу здатний пробити шкуру загиблого тварини, що роздирається після цього падальщики. Два інших види марабу (L. dubius і L. javanicus) населяють Індію і острови Індонезії аж до Калімантан. Ці марабу схожі на африканського, але дрібніші.

    Список літератури

    Для підготовки даної роботи були використані матеріали з сайту http://zoo-eco.zooclub.ru

         
     
         
    Реферат Банк
     
    Рефераты
     
    Бесплатные рефераты
     

     

     

     

     

     

     

     
     
     
      Все права защищены. Reff.net.ua - українські реферати !