ПЕРЕЛІК ДИСЦИПЛІН:
  • Адміністративне право
  • Арбітражний процес
  • Архітектура
  • Астрологія
  • Астрономія
  • Банківська справа
  • Безпека життєдіяльності
  • Біографії
  • Біологія
  • Біологія і хімія
  • Ботаніка та сільське гос-во
  • Бухгалтерський облік і аудит
  • Валютні відносини
  • Ветеринарія
  • Військова кафедра
  • Географія
  • Геодезія
  • Геологія
  • Етика
  • Держава і право
  • Цивільне право і процес
  • Діловодство
  • Гроші та кредит
  • Природничі науки
  • Журналістика
  • Екологія
  • Видавнича справа та поліграфія
  • Інвестиції
  • Іноземна мова
  • Інформатика
  • Інформатика, програмування
  • Історичні особистості
  • Історія
  • Історія техніки
  • Кибернетика
  • Комунікації і зв'язок
  • Комп'ютерні науки
  • Косметологія
  • Короткий зміст творів
  • Криміналістика
  • Кримінологія
  • Криптология
  • Кулінарія
  • Культура і мистецтво
  • Культурологія
  • Російська література
  • Література і російська мова
  • Логіка
  • Логістика
  • Маркетинг
  • Математика
  • Медицина, здоров'я
  • Медичні науки
  • Міжнародне публічне право
  • Міжнародне приватне право
  • Міжнародні відносини
  • Менеджмент
  • Металургія
  • Москвоведение
  • Мовознавство
  • Музика
  • Муніципальне право
  • Податки, оподаткування
  •  
    Бесплатные рефераты
     

     

     

     

     

     

         
     
    Кваква
         

     

    Біологія і хімія

    Кваква

    Кваквой за голосний крик «квау-квау» названа невелика коротконогі чапля. Спина і «Шапка» на голові у неї чорні, крила сірі, а низ білястий. На потилиці навесні і влітку - два-чотири довгих білих пера. Це і шлюбні прикраси, і сигнальний вимпел.

    Квакви ловлять рибу, жаб і комах ночами і в сутінки. Коли пташенята підростуть, полюють і вдень.

    В темряві, коли вони повертаються до гнізда, нелегко розібрати, хто підлітає, свій чи ворог. Щоб діти їх дізналися, квакви попереджають пташенят особливим нахилом голови. Наближаючись до гнізда, кваква дзьоб притискає до грудей, і пташенята бачать тоді її синьо-чорну «шапочку» і кілька білих пір'я над нею: чапля розпускає їх віялом. Звичайно ж пір'я складені пучком на потилиці.

    Конрад Лоренц заліз якось на дерево, на якому квакви влаштували своє гніздо.

    Спостерігаючи за чаплями, він робив це вже не один раз. Пташенята звикли до нього і не лякалися. Сталося так, що в цей же час до гнізда з видобутком спустилася з неба і доросла птиця. Вона була вже досить ручний і не полетіла, але про всяк випадок встала в позу загрози. Пташенята ж, побачивши замість звичного пароля загрозливий «жест», самі завмерли в бойовій позиції і, захищаючись, стали клювати що порушив правила батька.

    Ареал звичайної квакви: обидві Америки, Африка, південь Європи, Передня, Середня Азія, Індія, Китай та Індокитай. На Далекому Сході гніздиться зелена кваква.

    КВАКВА (Nycticorax nycticorax) На відміну від інших чапель кваква має коренасте статуру і більш коротку шию. Верх голови і плечові пера чорні з синюватим металевим відливом. Чоло, надбрівні смуга, а також черевна сторона тіла білі. Крила, поперек і хвіст сірі. Дзьоб чорний, радужіна червона. У шлюбне час у самця є 2-4 довгих і вузьких прикрашають пера білого кольору. Довжина крила 26-30 см.

    В Євразії цей птах поширена від півдня Іспанії і від Угорщини на схід до Балхаша, потім у Південній та Південно-Східної Азії. Є в Японії. Гніздиться на Мадагаскарі, в Південній та Північно-Західній Африці. Населяє всю Південну Америку, а в Північній приблизно до Великих озер, є на Антильських і на Гавайських островах. У Центральній Америці відсутній.

    Тримається кваква по болотистих, порослим деревної рослинністю територіям та влаштовує гнізда на деревах, а якщо їх немає або мало, то в очеретяних та очеретяних кріплення. Колонії квакв можуть бути дуже великими - до двох, двох з половиною тисяч птахів. Відомі гніздові колонії квакв в містах Мексики. Як всі чаплі, квакви харчуються різної тваринною їжею. Основу їх харчування, за спостереженнями в дельті Волги, складають водні та дрібні наземні тварини (комахи, жаби, ящірки, гризуни).

    Квакви ведуть нічний спосіб життя. Вдень вони зазвичай сидять спокійно невеликими зграйками на деревах або в очереті, ховаючись від променів сонця. Це Крикливий птиці, особливо під час гніздування. Голос їх звучить як своєрідна "Квак, Квак, Квак ", що повторюється з перервами.

    Вид: Зелена кваква

    Поширення. Південна Америка від Панами на південь до 20-й паралелі, острови: Маргарита, Тринідад, Тобаго. Південна Африка на північ до кордонів Сахари, південно-західне узбережжя Аравійського півострова від Мукалла до паралелі Мекки на узбережжі Червоного моря. Індостан, Індокитайської півострів, південно-східний і східний Китай, Корейський півострів, Примор'я, долина Амура на захід до нижньої Зеі, на північ приблизно до 51-й паралелі. Острови Індійського океану від Мальдівських до Маскаренскіх, Мадагаскар, Шрі-Ланка, Андаманські, Нікобарські, Японські, Філіппіни, Великі та Малі Зондська, Нова Гвінея, Соломонові, південна частина Полінезії, Австралія та багато дрібних острова в межах окресленої частини заходу Тихого океану. У Росії: долина Амура від гирла Зеі на схід до Примор'я і океанічного узбережжя. На північ приблизно до 51-ї паралелі (Степанян, 1990).

    Список літератури

    Для підготовки даної роботи були використані матеріали з сайту http://zoo-eco.zooclub.ru

         
     
         
    Реферат Банк
     
    Рефераты
     
    Бесплатные рефераты
     

     

     

     

     

     

     

     
     
     
      Все права защищены. Reff.net.ua - українські реферати !