ПЕРЕЛІК ДИСЦИПЛІН:
  • Адміністративне право
  • Арбітражний процес
  • Архітектура
  • Астрологія
  • Астрономія
  • Банківська справа
  • Безпека життєдіяльності
  • Біографії
  • Біологія
  • Біологія і хімія
  • Ботаніка та сільське гос-во
  • Бухгалтерський облік і аудит
  • Валютні відносини
  • Ветеринарія
  • Військова кафедра
  • Географія
  • Геодезія
  • Геологія
  • Етика
  • Держава і право
  • Цивільне право і процес
  • Діловодство
  • Гроші та кредит
  • Природничі науки
  • Журналістика
  • Екологія
  • Видавнича справа та поліграфія
  • Інвестиції
  • Іноземна мова
  • Інформатика
  • Інформатика, програмування
  • Історичні особистості
  • Історія
  • Історія техніки
  • Кибернетика
  • Комунікації і зв'язок
  • Комп'ютерні науки
  • Косметологія
  • Короткий зміст творів
  • Криміналістика
  • Кримінологія
  • Криптология
  • Кулінарія
  • Культура і мистецтво
  • Культурологія
  • Російська література
  • Література і російська мова
  • Логіка
  • Логістика
  • Маркетинг
  • Математика
  • Медицина, здоров'я
  • Медичні науки
  • Міжнародне публічне право
  • Міжнародне приватне право
  • Міжнародні відносини
  • Менеджмент
  • Металургія
  • Москвоведение
  • Мовознавство
  • Музика
  • Муніципальне право
  • Податки, оподаткування
  •  
    Бесплатные рефераты
     

     

     

     

     

     

         
     
    Чаплі
         

     

    Біологія і хімія

    Чаплі.

    63 виду в країнах усього світу, крім Антарктиди і Арктики. У кладці - 3-7 яєць, у деяких тропічних видів тільки два, у малої бугая до дев'яти. Насиджують від 16 (мала бугай) до 32 днів (чапля Голіаф). На грудях і в інших місцях під пір'ям «пудреткі», кіготь середнього пальця з зазубленим краєм: туалетний гребінь! Малі бугая - самі дрібні з голінасті, великі чаплі - до 1,4 метра висотою.

    Чаплі сірі, руді та інші ...

    Чапля, коли вона летить, дізнатися легко: шия не витягнута вперед, як у лелеки або журавля, і вигнута латинською буквою S. Крилами махає повільно, плавно і рідко коли парить. Лелеки парити люблять.

    Самая звичайна у нас чапля - сіра. Ареал у неї великий: майже вся Європа та Азія, крім північних областей Сибіру. Живе на Мадагаскарі, місцями і в Африці. З країн з холодною зимою сірі чаплі відлітають восени в Південну Європу та Африку, з східних областей ареалу - в Південну Азію, з місць, де зими теплі, не відлітають на південь.

    Життя у чаплі як у багатьох наших птахів: перельоти, зимівлі в теплих країнах і весняні устремління в північні широти, до старих гніздів'я в заболочених гирлах річок, по берегах зарослих очеретами і чагарниками озер. Відданість гніздів'я у чапель велика: у Німеччині збереглася колонія, якої, мабуть, не менше 800 років.

    Самці прилітають раніше самок. Розбирають найкращі гнізда, перевага віддається самим більшим! Опізнився дістаються гнізда гірше або взагалі ніяких. Будують тоді нові на деревах, рідше в очеретах.

    Самець поєднувати гніздо, принесе трохи гілок і годинами кличе самку. Стоїть на купі хмизу, з якого пізніше буде споруджено щось більш придатне для гнізда. Шия і дзьоб вгору витягнуті. Поза призову! Часом він закидати голову тому, дзьоб як і раніше спрямований вгору, і кричить немилозвучно, скрипуче і пронизливо.

    Але самок-чапель його грубий голос тягне, як райські пісні. Вони летять до нього. Наречена, пропонуючи себе, сідає на гілку поряд з гніздом. Але наречений спочатку грубо б'є її і жене. І знову кричить. Її знову, як магнітом, тягне на цей крик. А він її знову б'є і жене.

    Сіра чапля в позі усрашенія. Найшвидший темп зростання серед хребетних жівоних - у птенцових птахів. Новонароджена сіра чапля важить 40 грамів, а через 40 днів у 38 разів більше! Крольчонок, який при народженні теж важить 40 грамів, через 40 днів втричі легше пташеня сірої чаплі.

    Так триває довго. Дивне, на наш погляд, сватання. Потім вони звикають один до одного. Чим пізніше самка прилетить до гнізда, тим більш охоче приймає її самець. Якщо з'явиться вона не відразу, а тижнів за два, то самець його зараз же пускає в отвір. До цього часу, після довгого очікування, інстинкт розмноження повністю пригнічує вроджене почуття гнати від гнізда всіх, хто до нього наближається.

    Потім слід заручини. і, квакви попереджають пташенят особливим нахилом голови. Наближаючись до гнізда, кваква дзьоб притискає до грудей, і пташенята бачать тоді її синьо-чорну «шапочку» і кілька білих пір'я над нею: чапля розпускає їх віялом. Звичайно ж пір'я складені пучком на потилиці.

    Конрад Лоренц заліз якось на дерево, на якому квакви влаштували своє гніздо.

    Спостерігаючи за чаплями, він робив це вже не один раз. Пташенята звикли до нього і не лякалися. Сталося так, що в цей же час до гнізда з видобутком спустилася з неба і доросла птиця. Вона була вже досить ручний і не полетіла, але про всяк випадок встала в позу загрози. Пташенята ж, побачивши замість звичного пароля загрозливий «жест», самі завмерли в бойовій позиції і, захищаючись, стали клювати що порушив правила батька.

    Ареал звичайної квакви: обидві Америки, Африка, південь Європи, Передня, Середня Азія, Індія, Китай та Індокитай. На Далекому Сході гніздиться зелена кваква.

    бугая деколи живуть поблизу від наших заміських будинків, але чи багато їх бачили? Уміння критися у цих птахів чудове: впритул, що називається, за два кроки, побачити бугай майже неможливо. Замре, витягнувши стрілою вгору тіло, шию, дзьоб. Оперення у бугая - в тон очеретів та інших болотних трав. А якщо стебла, укрившіе її, колишеться на вітрі, то і бугай погойдується з ними в одному ритмі!

    Загнана, що називається, в кут бугай лякає як пугач-пугач. Распушенная; припадає до землі: напівзігнуті крила розкинуті, шия і пір'я на ній роздуті «дзвоном».

    Несподіване перетворення стрункої птиці в дурне лякало мимоволі змусить отдернуть простягнуту руку або вишкірені пащу. Короткого замішання нападаючого достатньо, щоб полетіти.

    В бугай народі називають бугаїв, болотної коровою і тому подібне. Реве, «мукає» вона биком! Гучно, басовито: «У-трумбу-бу ...» І вдень і вночі, частіше вечорами, з ранньої весни і по липень. Це самець запрошує самок на побачення. Вони літають навколо. Побачивши і почувши їх, самець мукає азартніше. Пізніше два-чотири з них влаштують гнізда неподалік від місця реву. Тому, вважають деякі дослідники, великі бугая, можливо, полігамія, тобто не з одного, а з кількома самками живе самець, що для голінасті нетипово.

    Перш думали, що, видаючи свої дивні звуки, бугай опускає дзьоб в воду і «дудить». Пізніше помітили: все не так. Роздуває стравохід, виходить резонатор. Потім то піднімає голову вгору, то швидко худне на груди і, видихаючи повітря, бубонить басом: «У-тру мб-бу-бу ...»

    струмового голос малої бугая глухий і тихий: «нумб ... нумб ». Або, як чується іншим, «Врру».

    бугай завжди завмирає в такій позі, якщо небезпека реальна. Незважаючи на вертикальну позицію голови, очі дивляться вперед і спостерігають за діями ворога.

    Малі бугая, або дзиги, вдвічі менше великих випий. Американська індіанська бугай -- сама крихітна з чапель. Живуть бугая у всіх країнах, крім самих північних. Волчков - 8 видів, великих випий - 4. У СРСР один вид великих випий зустрічається від тайги, але не дуже північної, до пустель по всій країні. Звичайний дзига - там ж, але не на схід від Алтаю. На півдні Далекого Сходу гніздиться амурський дзига.

    Список літератури

    Для підготовки даної роботи були використані матеріали з сайту http://zoo-eco.zooclub.ru

         
     
         
    Реферат Банк
     
    Рефераты
     
    Бесплатные рефераты
     

     

     

     

     

     

     

     
     
     
      Все права защищены. Reff.net.ua - українські реферати !