ПЕРЕЛІК ДИСЦИПЛІН:
  • Адміністративне право
  • Арбітражний процес
  • Архітектура
  • Астрологія
  • Астрономія
  • Банківська справа
  • Безпека життєдіяльності
  • Біографії
  • Біологія
  • Біологія і хімія
  • Ботаніка та сільське гос-во
  • Бухгалтерський облік і аудит
  • Валютні відносини
  • Ветеринарія
  • Військова кафедра
  • Географія
  • Геодезія
  • Геологія
  • Етика
  • Держава і право
  • Цивільне право і процес
  • Діловодство
  • Гроші та кредит
  • Природничі науки
  • Журналістика
  • Екологія
  • Видавнича справа та поліграфія
  • Інвестиції
  • Іноземна мова
  • Інформатика
  • Інформатика, програмування
  • Історичні особистості
  • Історія
  • Історія техніки
  • Кибернетика
  • Комунікації і зв'язок
  • Комп'ютерні науки
  • Косметологія
  • Короткий зміст творів
  • Криміналістика
  • Кримінологія
  • Криптология
  • Кулінарія
  • Культура і мистецтво
  • Культурологія
  • Російська література
  • Література і російська мова
  • Логіка
  • Логістика
  • Маркетинг
  • Математика
  • Медицина, здоров'я
  • Медичні науки
  • Міжнародне публічне право
  • Міжнародне приватне право
  • Міжнародні відносини
  • Менеджмент
  • Металургія
  • Москвоведение
  • Мовознавство
  • Музика
  • Муніципальне право
  • Податки, оподаткування
  •  
    Бесплатные рефераты
     

     

     

     

     

     

         
     
    Удод
         

     

    Біологія і хімія

    Удод

    Ця кумедна птах з задертим хохолком і смішним довгим дзьобом є близьким родичем птахів-носорогів. Називають її лісовий півник, або одуд. Всього на нашій планеті мешкає близько 20 видів Удод. Живуть ці птахи в Центральній і Південній Європі, Сибіру, Китаї та Північній Африці. Вони вважають за краще місцевість, де тінисті гаї чергуються з великими луками. У Південній Європі одуди обожнюють селитися в виноградниках, а в Африці їх можна зустріти буквально в кожному селищі і навіть великому місті. Сюди їх залучають сміттєві звалища і гнойові купи.

    Удод досить боязкі птиці та вдаряються в паніку, побачивши кішки і собаки, але при це абсолютно не звертають уваги на людей і худобу. Удод між собою дуже часто сваряться, і рідко на одній території співіснують дві сімейні пари.

    Харчуються одуди комахами, яких цей птах збирає на землі, а також за допомогою свого довгого язика витягує з нір і всяких щілин. Особливим ласощами для Удодов є м'ясні мухи і гнойові жуки, але при нагоді він не відмовиться і від цвіркунів, бронзовок, гусениць і мурашиних яєць.

    При гніздування ці птахи вибирають дупла дерев, але якщо дупла поблизу немає, будують свої гнізда в тріщинах скель або стін, якщо справа відбувається в селі або у місті. Самка відкладає від 4 до 7 яєць. Новонароджені одуди дуже ненажерливі і при цьому не вміють їсти самостійно, за цим бідним батькам припадають кожен шматок буквально заштовхувати їм в рот, інакше ненаглядного дитинчати просто помруть з голоду.

    До речі, в період вирощування пташенят навколо гнізда одуда поширюється кошмарне сморід. Відбувається це через те, що батьки ніколи не прибирають за дітьми їх нечистоти. На той час, коли молоді одуди починають літати, все гніздо буквально завалено ними. За таку недбалість Удодов іноді називають «Смердючої птахом».

    Список літератури

    Щоб підготовки даної роботи були використані матеріали з сайту http://2balla.ru/

         
     
         
    Реферат Банк
     
    Рефераты
     
    Бесплатные рефераты
     

     

     

     

     

     

     

     
     
     
      Все права защищены. Reff.net.ua - українські реферати !