ПЕРЕЛІК ДИСЦИПЛІН:
  • Адміністративне право
  • Арбітражний процес
  • Архітектура
  • Астрологія
  • Астрономія
  • Банківська справа
  • Безпека життєдіяльності
  • Біографії
  • Біологія
  • Біологія і хімія
  • Ботаніка та сільське гос-во
  • Бухгалтерський облік і аудит
  • Валютні відносини
  • Ветеринарія
  • Військова кафедра
  • Географія
  • Геодезія
  • Геологія
  • Етика
  • Держава і право
  • Цивільне право і процес
  • Діловодство
  • Гроші та кредит
  • Природничі науки
  • Журналістика
  • Екологія
  • Видавнича справа та поліграфія
  • Інвестиції
  • Іноземна мова
  • Інформатика
  • Інформатика, програмування
  • Історичні особистості
  • Історія
  • Історія техніки
  • Кибернетика
  • Комунікації і зв'язок
  • Комп'ютерні науки
  • Косметологія
  • Короткий зміст творів
  • Криміналістика
  • Кримінологія
  • Криптология
  • Кулінарія
  • Культура і мистецтво
  • Культурологія
  • Російська література
  • Література і російська мова
  • Логіка
  • Логістика
  • Маркетинг
  • Математика
  • Медицина, здоров'я
  • Медичні науки
  • Міжнародне публічне право
  • Міжнародне приватне право
  • Міжнародні відносини
  • Менеджмент
  • Металургія
  • Москвоведение
  • Мовознавство
  • Музика
  • Муніципальне право
  • Податки, оподаткування
  •  
    Бесплатные рефераты
     

     

     

     

     

     

         
     
    Хто така кабарга ?
         

     

    Біологія і хімія

    Хто така кабарга?

    Лана Васильєва

    Кабарга - Найменший безрогих олень. Незважаючи на те, що кабарги та віднесені до сімейства Оленеві, у них немає ні рогів, ні слізних ямок під очима. А у самців взагалі з боків рота розташовані довгі ікла, як у кабана, які ростуть всю життя.

    Через відсутність звичних нам рогів голова кабарги виглядає маленькою в порівнянні з тілом. Хутро у зверюшки грубий і довгий, темно-коричневий. На спині і боках рядами тягнуться світлі плями. Великі витрішкуваті очі завжди дивляться злякано.

    Кабарга воліє гористу місцевість. Не обов'язково живе у високих горах, їй цілком достатньо невеликих скель або обривів, порослих хвойним лісом, де її не дістануть вовки, лисиці та бродячі собаки. Влітку заходить в долини гірських лісових річок, струмків з гарною трав'янистої рослинністю. Живуть ці тварини в горах Китаю і Тибету, від Гімалаїв до Східного Сибіру, Кореї і Сахаліну, від Алтаю до далекосхідної річки Амур.

    В місцях, де живе кабарга, людині практично не пройти: схили скель і обривів мають майже вертикальну крутизну. Кабарга ж тут пробирається без труднощів, легко перестрибує з одного валуна на інший, ніколи не ковзає. М'який рогової обідок на чохлі копит утримує її. У процесі еволюції у неї виробилася дивовижна здатність підтримувати рівновагу тіла. Навіть при значній швидкості вона здатна змінити напрямок свого руху на 90 градусів або миттєво зупинитися як вкопана, не видаючи при цьому шуму, і утриматися на невеликому валуні. Чудова маневреність і хороша стрибучість дозволяють кабарга легко долати перешкоди в захаращених поваленими деревами місцях, де вона дуже любить відпочивати вдень.

    Кабарга воліє самотність, дуже рідко живе групами до трьох особин. Всередині такої групи контакти між тваринами носять мирний характер, але по відношенню до чужим особинам вони надзвичайно агресивні. При тривалих поєдинках один з самців збиває іншого на землю, б'є його ногами, встромляє ікла, що нерідко призводить до смерті переможеного.

    Харчується кабарга деревними лишайниками, гілочками, листям, корою дерев, травою, мохами і навіть грибами. Збираючи корм, тварина може підніматися по похилому стовбура дерева або стрибати з гілки на гілку до висоти 3-4 метрів.

    Кабарга - Мускусні тварина. У самців є заліза, що виділяє 10-20 грамів натурального мускусу. Найшвидший спосіб одержання цієї речовини - вирізати залозу з тіла вбитого самця. А так як мускус використовують в медицині й парфумерної промисловості як засіб закріплення духів, то ще зовсім недавно на кабаргу велася варварська полювання.

    Кабарга - Натури полохливі, боязкі, але дуже необережні. Вони легко потрапляють не тільки під кулі мисливців, але і в силки, петлі, різні пастки. З настанням людини на хвойні ліси чисельність кабарги зменшується. Кількість щорічно видобуваються кабарог точно не враховується. У результаті чисельність цих дивовижних тварин різко скоротилася, і зараз зустріти кабаргу, до жаль, дуже важко. Вона занесена до Червоної книги Росії.

    Ось такий він, цей маленький олень: на вигляд грізний, а насправді - боязкий і беззахисний ...

    Список літератури

    Для підготовки даної роботи були використані матеріали з сайту http://shkolazhizni.ru/

         
     
         
    Реферат Банк
     
    Рефераты
     
    Бесплатные рефераты
     

     

     

     

     

     

     

     
     
     
      Все права защищены. Reff.net.ua - українські реферати !