ПЕРЕЛІК ДИСЦИПЛІН:
  • Адміністративне право
  • Арбітражний процес
  • Архітектура
  • Астрологія
  • Астрономія
  • Банківська справа
  • Безпека життєдіяльності
  • Біографії
  • Біологія
  • Біологія і хімія
  • Ботаніка та сільське гос-во
  • Бухгалтерський облік і аудит
  • Валютні відносини
  • Ветеринарія
  • Військова кафедра
  • Географія
  • Геодезія
  • Геологія
  • Етика
  • Держава і право
  • Цивільне право і процес
  • Діловодство
  • Гроші та кредит
  • Природничі науки
  • Журналістика
  • Екологія
  • Видавнича справа та поліграфія
  • Інвестиції
  • Іноземна мова
  • Інформатика
  • Інформатика, програмування
  • Юрист по наследству
  • Історичні особистості
  • Історія
  • Історія техніки
  • Кибернетика
  • Комунікації і зв'язок
  • Комп'ютерні науки
  • Косметологія
  • Короткий зміст творів
  • Криміналістика
  • Кримінологія
  • Криптология
  • Кулінарія
  • Культура і мистецтво
  • Культурологія
  • Російська література
  • Література і російська мова
  • Логіка
  • Логістика
  • Маркетинг
  • Математика
  • Медицина, здоров'я
  • Медичні науки
  • Міжнародне публічне право
  • Міжнародне приватне право
  • Міжнародні відносини
  • Менеджмент
  • Металургія
  • Москвоведение
  • Мовознавство
  • Музика
  • Муніципальне право
  • Податки, оподаткування
  •  
    Бесплатные рефераты
     

     

     

     

     

     

         
     
    Релігія / english /
         

     

    Іноземна мова
    релігії

    Боже , в центрі уваги і релігійної віри, святим істотою або вищої реальності, а ім'я поклоніння і молитви. Особливо в монотеїстичні релігії, Бог вважається творцем або джерелом усього того, що існує і говорити з точки зору досконалого атрибути, наприклад, нескінченність, незмінності, вічності, добре знаний (всезнання) і влада (всемогутності). Більшість релігій, традиційно приписують Богу певних людських якостей, що може бути зрозуміле або буквально чи в переносному сенсі, такі, як воля, любов, гнів і прощення.

    уявлення про Бога

    Багато релігійні мислителі вважали, що Бог настільки відрізняється від кінцевого істоти, що він має бути розглянуто по суті таємниця за межі повноважень людського розуміння. Проте, більшість філософів і теологів було припускати, що обмежені знання про Бога можна і розробили різні уявлення про нього в термінах божественні властивості і шляху пізнання. Цілий ряд типів, кожен затінення в іншій, можна абстрагуватися від цього обстеження. У монотеїзм юдаїзму та ісламу, святим істотою задумана в самий трансцендентний і особистому рівні. У християнському вченні про Трійцю, зроблена спроба синтезувати трансцендентності і іманентності. В азіатських релігіях вважається, іманентність та безособових характер Святійшого Істоти підкреслювали (хоча деякі форми індуїзму і буддизму не виключають особистих аспектів божественного).

    філософської та релігійної Підходи

    Філософські та релігійні уявлення про Бога мають часом різко відрізняються. У 17 столітті, наприклад, французький математик і релігійний мислитель Блез Паскаль несприятливий протиставив "Бог філософів", абстрактна ідея, з "Богом віри", досвідчений, живої реальності. Загалом, містики, які стверджують, безпосередній досвід божественне істота, стверджують перевагу своїх знань про Бога раціональної демонстрації існування Бога і атрибутів, запропонована філософів і теологів. Деякі теологи намагалися об'єднати філософські та емпіричні підходи до Бога, як в 20-двояким способом століття німецький теолог Пауль Тіллі, які говорили про Бога, як "основи буття" і "Ultimate заклопотаність". Певна напруженість, напевно, неминуча, проте, між тим, що богослови говорять про Бога і те, як думають більшість віруючих і досвід його.

    Первинний Атрибути

    Бога можна розглядати як трансцендентного (за світ), підкреслюючи свою інакшість, його незалежності і влади над світом порядку, або як іманентного (в даний час в світі), підкреслюючи свою присутність і участь у світовий процес. Він був розглядатися як особиста, за аналогією з людськими особами, деякі богослови, з іншого боку, стверджують, що концепція особистості є недостатнім для Бога, і що він повинен бути задуманий як безособові або сверхлічним. У великих монотеїстичних релігій, Богу поклоняються як один, вищий єдність, що охоплює і створив всі речі, але багатобожжя, віра в багатьох богів, також процвітала протягом всієї історії.

    Ці контрасти іноді об'єднуються в одну богословську схему. Таким чином, хоча теїзм (віра у вищу істоту) підкреслює божественну трансцендентність і пантеїзму (віра, що Бог є сумою всіх речей) ідентифікує бога з тим світом, у Панентеізм Бога розуміється як іманентного і трансцендентного. Християнське вчення про Трійцю та аналогічні доктрини інших релігій визнають, як єдність і внутрішнє різноманіття Божого. Християнство є формою монотеїзму, в якому абсолютна єдність Бога була змінена. Вона також стверджувала, що бог як особисті, так і безособові аспекти, або навіть, що він один справді особистий, так і на кінцевого рівня є тільки недосконале наближення особистого буття. Ці спроби об'єднати, здавалося б протилежні характеристики у спільних релігійних і містичних письменників і призначені, щоб віддати належне різноманітність і складність релігійного досвіду. П'ятнадцятого століття німецький філософ Микола Кузанський, наприклад, вважав, що Бог може бути затриманий лише через містичну інтуїцію. Дев'ятнадцяте століття датського філософа К'єркегора Sшren наполягав на parodoxical природу релігійної віри. Такі формулювання дозволяють припустити, що логіка міркувань про Бога неминуче відрізняється від логіки, яка застосовується до осіб кінцевої.

    іудаїзму, християнства та ісламу

    В іудаїзмі, християнстві та ісламі, трьох релігій корінням у біблійну традицію, Бог мислиться перш за все в плані його трансцендентність, індивідуальності та єдності.

    єврейська ідея Бога

    Ідея трансцендентного введений у відкритті вірші іврит Писання, в якому Бог представлений як творець, і ця концепція вражає саме по всім єврейським дискурсу про Бога. Сказати, створив Світ означає, що він не є незалежним від Бога або еманація Бога, але поза ним, продукт його волі, так що Він є Господь по всій землі. Цим і пояснюється єврейське заклопотаність з приводу ідолопоклонства-моб не може представляти Творця, так що це заборонено робити будь-які матеріальні зображення від нього. Тим не менш, вона також є частиною створення викладання, що людські істоти створені за образом Божим. Таким чином, розуміння іврит Божий відверто антропоморфних (гуманоїд). Він обіцяв і погрожував, він може бути злим і навіть ревнивий, але його основна атрибути правди, справедливості, милосердя, правди і вірності. Він представлений як Цар, судді і пастиря. Він пов'язує себе пактів до свого народу і, отже, обмежує себе. Такий Бог, навіть якщо антропоморфних, є живим Богом. Це правда, що ім'я Бога, Яхве, розуміється як "Я Той, що є", але це не було прийнято до Євреїв біблійних часів абстрактно, метафізичного сенсу, в якому воно було витлумачено пізніше. Іврит Бога була унікальною, і його команда ", не буде тобі інших богів крім мене!" (Хоча в деяких біблійних місць Дух Господній, і Ангол Господній, і, у більш пізніх єврейських спекуляції, божественної мудрості з'являються бути майже середніх істоти божественного).

    християнських концепцій

    Християнство почалося як єврейська секта, і тим самим взяв на себе Богові іврит, єврейські писання зрештою стає для християн, у Старому Завіті. Під час свого служіння Ісус Христос був, мабуть, розуміє, як пророк Бога, але до кінця 1-го століття християни прийшли оглянути його як божественне істота у своєму праві, і це створило напруженість у відносинах з монотеїстичної традиції іудаїзму. Вирішення цієї проблеми полягає в розробці доктрини Триєдиного Бога, або Трійцю, яка, хоча передбачається, в Новому Завіті, не була повністю сформульована до 4-ого століття. Бог Старого Завіту став для християн, батько, титул, який сам Ісус звернувся до нього і що повинно було підкреслити свою любов і турботу, а не його владу. Сам Ісус, визнали як Христа, розуміється як втілений Син, або Слово, конкретний прояв Бога в кінцевою метою. Обидва вирази, Сина і Слово, припускає істота, що є одночасно відміну від Отця, і все ж так близько стоять до нього, щоб бути "того ж речовини" (по-грецьки homoousios) з ним. Дух Святий сказав на Заході, щоб перейти від Отця, і Сина, на сході до приступити тільки від Отця-це іманентна присутність і діяльність Бога у творчий процес, який він прагне довести до досконалості. Хоча християнське богослов'я говорить про три "особами" Трійці, ці особи не є в сучасному розумінні, але три способи буття єдиного Бога.

    ісламу

    Іслам виник як реакція на потужні давні язичницькі культи Аравії, і, як наслідок це найбільш різко монотеїстичні трьох біблійних вкорінені релігії. Ім'ям Аллаха означає просто "Бог". Він є особистим, трансцендентне, і унікальна, і мусульманам заборонено зображувати його в будь-якій формі тварному. Первинна переконання в тому, що "Існує немає бога, крім Аллаха, і Мухаммед посланник Аллаха." Аллах має сім основних атрибутів: життя, знання, владу, волю, слух, зір, і мова. За останні три не слід розуміти в сенсі антропоморфних. Його воля є абсолютним, і все, що відбувається, залежить від нього, навіть у тому випадку, віруючі і невіруючі приречені на віру або невіру.

    азіатських та інших релігій

    Незважаючи на відмінності, уявлення про Бога в юдаїзмі, християнстві та ісламі є очевидна спорідненість. Великих релігій в Азії, однак, належать до зовсім іншій сфері богословських ідей. Навіть на використання слова Бога в Азіатсько релігійному контексті може ввести в оману, оскільки вона звичайно несе відтінок особистості. Більш широке вираз, який буде включати в себе як ідеї особистого Бога, і ідея безособові або сверхлічним абсолютного святим істотою.

    Індуїзм

    В індуїзмі, святим істотою може бути зрозуміла в декількох напрямках. Філософськи, це розуміється як Брахма, однієї вічної, абсолютної реальності, яка охоплює все, що є, так що світ змін, але зовнішній вигляд (майя). У народній релігії, визнаються багато богів, але, правильно зрозуміла, ці прояви Брахми. Кожен бог має свою власну функцію. Трьох головних богів, Брахма, Вішну, Шива-стягується відповідно, створення, збереження і знищення-з'єднуються як Трімурті або три держави, що нагадує християнську Трійцю. Строго кажучи, Бога-Творця не створює в іудео-християнському розумінні, бо світ вічний і він просто бог, який був з самого початку. У бгакті індуїзму, шляхом особистої відданості Богу Ішвара задумана як особисте та не схожа на іудео-християнський Бог.

    буддизмом і китайської релігії

    Іноді кажуть, що буддизму тхеравади, є атеїстичним, але це не так. Боги реальні, але вони не є остаточним. Кінцева реальність, або святим істотою, є безособових космічний порядок. Аналогічна концепція знаходиться в стародавньої грецької релігії, в яких космічні доля, схоже, перевершують навіть високі боги. В буддизмі Махаяни Китаю і Японії, сам Будда був перетворений в божественне істота, хоча у зв'язку з історичного Будди стала дуже напруженою. Багато цифр Будда Азії космічних істот.

    У місцевих китайських релігій, кінцева святим істотою і, здається, була задумана як безособових порядок. У даосизмі, це ритм всесвіту, в конфуціанство, це моральний закон неба.

    багатобожжя і анімізм

    У політеїзм, багато святих істоти, кожен вияв деяких конкретних атрибутів божественного чи турбота про деяких конкретних аспектів природи і людських відносин. Політеїзм є найбільш поширеною формою релігії в стародавньому світі і була добре розвинена в Єгипті, Месопотамії, Греції, Римі та інших містах. Це правило, однак, розвинутися в форму релігії, яка має унітарну концепцію божественного, або шляхом філософської критики, або через одного з божеств у пантеоні багатобожжя (Assemblage богів) придбання переважної переваги над іншими. Богів пантеону, як правило, задуманий в деяких сімейних відносин, яка забезпечила з початку сенсі їх єдності. Політеїзм, ймовірно, розвинулися з більш примітивні форми релігії (як і раніше практикуються в багатьох частинах світу) називається анімізм, віра в численних духовних сил, локалізовані й обмежені у своїх повноваженнях, деякі дружні і деякими ворожими. У анімізм сенсі святим істотою поширювалася по всій навколишнього середовища.

    підстав для віри

    Хоча уявлення про Бога значно розрізняються за історичним періодом, культура, секти, віри у Святій Перебуваючи в якомусь сенсі переважала майже в усіх країнах протягом всієї історії. Ця віра була поставлена під сумнів, однак, з найдавніших часів за філософські вчення скептицизму, матеріалізму, атеїзму, і інші форми зневіри. Частка невіруючі вище, в сучасних суспільствах, ніж у більшості суспільств минулого.

    Сорти невіри

    Аргументи проти віри в Бога настільки численні, як аргументи на користь його. Атеїсти абсолютно заперечують існування Бога. Деякі, наприклад, вважають, що матеріальна всесвіт являє собою кінцеву реальність, а інші стверджують, що поширеність страждань і зла в світі не виключає існування священні істоти. Агностики вважають, що докази за і проти існування Бога є безрезультатним, тому вони призупинити рішення позитивісти вважають, що раціональне розслідування обмежується питаннями емпіричних фактів, так що не має сенсу, або підтвердити або спростувати існування Бога.

    природи віри

    Якщо, як Пауль Тіллі стверджує, що Бог є земля або джерелом благополуччя, а не просто ще одна істота, навіть самому високому або верховне істота, то він не існує в тому сенсі, в якому речі існують у світі. Вона може навіть вводити в оману, щоб сказати: "Бог існує", хоча це традиційний спосіб спілкування. Вірити в Бога означає віру в кінцеву основою буття, або вірити в кінцеву розумність і праведність всій схемі речей. Це спосіб вираження цього питання також залишає відкритими питання про трансцендентності і іманентності, особистого буття і безособові істоти, і так далі. Головною підставою для віри в Бога, повинен бути знайдений в досвіді, особливо релігійного досвіду. Є багато досвіду, в якій люди усвідомлюють святим істотою виявляється в їхньому житті-містичного досвіду, перетворення, ефект присутності, інколи бачення і словесні комунікаціях, які можуть виникнути з силою одкровення. Крім того, спеціально релігійного досвіду, є й інші, в яких люди дізнаються про глибину або граничності, що вони називають Бога-етичний досвід, міжособистісні відносини, почуття прекрасного, пошуки істини, усвідомлення кінцівки, навіть конфронтації зі стражданням і смерть. Їх іноді називають обмеження ситуацій (цей термін був використаний 20-го століття німецький філософ Карл Ясперс), тому що ті, які піддаються такий досвід здається страйку проти обмеження їх власного буття. При цьому, однак, вони усвідомлюють в тому, що виходить за рамки їх власного, але, з яким вони відчувають як різницю і спорідненість. Вони усвідомлюють, що 20 столітті німецьким протестантським теологом Рудольф Отто, в класичному описі, називається Tremendum Mysterium ET fascinans, таємниця, що відразу ж виробляє обидва благоговіння і захоплення.

    формальних аргументів на користь існування Бога

    Для багатьох людей ці переживання Святого Істоти самосвідетельствующій, і вони не відчувають потреби збирати додаткову інформацію. Весь людський досвід, однак, помилятися. Помилки сприйняття повсякденного досвіду, і неправильні уявлення про навколишній світ, про землю, небесні тіла, і так далі взяли гору протягом тисячоліть. Тому можливо, що досвід святим істотою є ілюзорним, і ця можливість спонукає деякі віруючі шукати раціональні основи для віри в Бога, що буде підтвердити на досвіді основі. Численні спроби були зроблені, щоб довести реальність Бога. Середньовічний богослов Scholastic Санкт Ансельм стверджував, що сама ідея про істоту, ніж якої нічого більшого або більш досконалого може бути зрозуміла припускає його існування, за існування є аспектом вдосконалення. Багато філософів заперечують логічні дії такого переходу від ідеї до фактичного існування, але це онтологічного аргументу знаходиться в стадії обговорення. ХIII в Санкт-богослов Фома Аквінський відкинув онтологічний аргумент, але запропонував п'ять інших доказів існування Бога, які ще офіційно прийняті римсько-католицької церкви: Той факт, що зміна вимагає агента змін; причинно-наслідкового зв'язку повинно бути засноване на перша річ, яка сама по собі безпричинний; контингент фактів світу (факти, які, можливо, НЕ було, оскільки вони є) припускають наявність необхідного буття; можна спостерігати градація речей, як вище і нижче, і це вказує на досконалий реальністю верхньому рівні ієрархії, порядок та дизайн природу попиту як джерело істота, що володіє високою мудрості. Вісімнадцятого століття німецький філософ Іммануїл Кант відкинув аргументи Фоми Аквінського, але стверджував необхідність існування Бога як підтримку або гаранта морального життя. Ці аргументи на користь реальності Бога, все було представлено на неодноразові і пошуку критиці, і вони продовжують бути змінена, щоб задовольнити критичні зауваження. В даний час загальновизнано, що ніхто з них не є доказом, але багато віруючих б сказати, що аргументи мають кумулятивний сила, яка, хоча все ще бракує доказів, складає більшу вірогідність, особливо в кон'юнкції з доказами релігійного досвіду. Однак у кінцевому рахунку, віра в Бога, як і багато інших важливих переконання, акт віри, що одна повинна спиратися на особистий досвід.

         
     
         
    Реферат Банк
     
    Рефераты
     
    Бесплатные рефераты
     

     

     

     

     

     

     

     
     
     
      Все права защищены. Reff.net.ua - українські реферати ! DMCA.com Protection Status